Politica de confidențialitate

Folosirea acestui site implică acceptarea politicii de confidențialitate de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acesteia!

Asociația Save Our Souls (S.O.S) își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o notificare prealabilă. „În conformitate cu cerințele Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, a Legii nr. 190 / 2018, și a GDPR (Regulamentului (UE) 2016/679 de protecție a datelor cu caracter personal), Asociația Save Our Souls (S.O.S) cu și prin site-ul www.asociatia-sos.ro , prelucrează în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, date cu caracter personal pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru de familie ori o altă persoană iîn vederea îndeplinirii operațiunilor legate de desfășurarea activităților specifice activității asociației.

Sunteți obligat(ă) să ne furnizați datele cu caracter personal, pentru efectuarea donațiilor online, cât și pentru a putea comunica cu dumneavoatră.

Refuzul dumneavoastră determină imposibilitatea plasării donațiilor online.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției.

Totodata, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc, și să solicitați ștergerea datelor.

Daca unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne comunicați cât mai curand posibil pe adresa de email: 2021saveoursouls@gmail.com

Asociația Save Our Souls (S.O.S) nu încurajează SPAM-ul, nu furnizeaza adresa dumneavoastră de e-mail unor terțe persoane juridice sau fizice decât partenerilor contractuali, nu vinde și nu oferă către alte persoane adresele de e-mail obținute prin intermediul site-ului www.asociatia-sos.ro .

Asociația nu divulgă datele dumneavoastră personale altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit în acest sens. Datele dumneavoastră personale vor putea fi însa transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

I. În conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/2001, donatorii și beneficiarii noștri au urmatoarele drepturi:

1. Dreptul la informare (art.12);

2. Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obține, la cerere si în mod gratuit, confirmarea că datele care îi privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date;

3. Dreptul la intervenție (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisă și în mod gratuit, urmatoarele:

a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrărilor nelegale;

b) transformarea datelor personale nelegale în date anonime;

c) notificarea terților cu privire la operațiunile prevăzute la literele a) si b).

4. Dreptul la opoziție (art.15) – dreptul de a se opune, în mod gratuit și printr-o cerere scrisă, din motive întemeiate și legitime legate de situația sa particulară, ca datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrari;

5. Dreptul de a se adresa justiției (art.18) – dreptul de a se adresa justiției pentru apărarea drepturilor garantate de lege și care au fost încalcate;

6. Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).

II. Informații Personale

Plasând o donație online cu cardul, prin PayPal, prin transfer bancar sau prin orice altă modalitate pusă la dispoziție de către asociație pentru dumneavoastră, sau încheind un contract de sponsorizare în calitate de beneficiar al unei donații / sponsorizări din partea Asociației Save Our Souls (S.O.S), fiind postate public informații cu caracter personal, sunteți de acord ca furnizarea serviciilor sau a produselor prezentate pe www.asociatia-sos.ro să înceapă imediat după îndeplinirea tuturor formalităților de înregistrare cerute.

Informațiile furnizate de către dumneavoastră trebuie să fie corecte. Optând pentru efectuarea unei donații sau pentru începerea unei campanii de strângere de fonduri în calitate de beneficiar, vă obligați să ne furnizați corect numele, adresa și alte informații utile.

Pentru corectarea sau actualizarea acestor informații, vă rugăm să ne scrieți pe email: 2021saveoursouls@gmail.com . Prin oferirea informațiilor cerute, sunteți responsabil(ă) pentru toate acțiunile care decurg din folosirea acestora. Asociația nu poate fi făcuta responsabilă pentru erorile survenite în urma oferirii de informații false, inexacte sau incomplete.

III. Securitatea Datelor Personale

Prin completarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în formularul pentru efectuarea unei donații online, prin citirea formularului de donație prin transfer bancar și efectuarea unei donații prin transfer bancar, sau la încheierea unui contract donație / sponsorizare în calitate de beneficiar, declarați că acceptați necondiționat ca datele dumneavoastră personale să fie incluse în baza de date ale asociatiei, conform prevederilor legale în vigoare.

Accesarea site-ului www.asociatia-sos.ro implică acceptul utilizatorilor / donatorilor / beneficiarilor ca datele lor personale să fie colectate, păstrate și prelucrate de asociație în scopurile definite mai jos, și în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Refuzul utilizatorilor / donatorilor / potențialilor beneficiari de a furniza datele personale determina neprocesarea donațiilor, și neîncheierea unui contract de donație / sponsorizare cu asociația.

IV. Ce date cu caracter personal prelucram:

1) Datele obținute la / pentru plasarea unei donații: nume, prenume, telefon, adresa de email;

2) Adresa de email la abonarea Newsletter;

3) Datele obținute de la beneficiarii campaniilor de strângere de fonduri: nume și prenume, vârstă, localitate, județ, boala de care suferă, starea materială, nevoile materiale, tratament, numărul de telefon.

V. Durata colectarii datelor personale

Pentru donatori:

1) Email-ul donatorilor, numele, prenumele, telefonul, pentru donațiile efectuate online, se vor păstra în baza de date pentru durata a 3 ani de zile, sau până la solicitarea utilizatorului privind ștergerea acestora conform drepturilor prevăzute de regulamentul 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal;

2) Numele și prenumele donatorului, suma și data donației, vor fi afișate public pe toată durata campaniei de strângere de fonduri, dar nu mai mult de 3 ani de zile. Campania va fi considerată încheietă, când statusul campaniei va fi ,,FINALIZAT". Când campania de strângere de fonduri este finalizată, lista donatorilor nu va mai fi făcută publică, considerând, conform prevederilor legale în vigoare, că donația și-a atins scopul.

Pentru beneficiari:

3) Fiecare beneficiar al unei campanii de strângere de fonduri, își dă acordul ca să prelucrăm și să publicăm date cu caracter personal ale acestuia, în vederea informării potențialilor donatori, cu scopul strângerii de donații. În acest sens prelucrăm și publicăm următoarele date cu caracter personal: nume și prenume, localitate, județ, starea de sănătate, starea materială, starea civilă, număr de telefon, vârstă.

4) Pentru desfășurarea activității contabile și juridice (pentru încheierea contractului de sponsorizare), prelucrăm și următoarele date cu caracter personal, care nu sunt făcute publice: adresa completă a beneficiarului, seria, număr și CNP, al cărții de identitate.

VI. Temeiul / scopul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și modul lor de folosite:

1) Pentru plasarea și efectuarea unei donații;

2) Pentru identificarea cazurilor umanitare și sociale care vor fi mediatizate pe site-ul www.2021saveoursouls.ro în vederea ajutorării lor;

3) Pentru afișarea pe site-ul www.2021saveoursouls.ro a datelor cu caracter personal a cazurilor postate și mediatizate, pentru ca donatorul să poată avea informații minime necesare pentru cazul care donează, și să îl ajute în luarea deciziei de a dona;

4) Pentru trimiterea de SMS sau email pentru înștințarea donatorului cu privire la donația lui, informații despre cazul pentru care a donat, sau prezentarea altor cazuri aflate în campanie de strângere de fonduri;

VII. Unde sunt stocate datele cu caracter personal:

Acestea sunt stocate pe servere securizate prin firme de specialitate, și monitorizate 24/7.

VIII. Cât timp vor fi păstrate datele cu caracter personal:

Date stocate în baza noastră de date

1) Datele cu caracter personal ale donatorilor care au efectuat donații, vor fi stocate timp 3 ani de zile. Datele care se vor păstra timp de 3 ani de zile vor fi: numele, adresa de email și numărul de telefon.

2) Conform cu punctul 1. de mai sus, dacă o campanie de strângere de fonduri durează mai mult de 3 ani de zile, toate datele cu caracter personal care depășesc timpul de stocare de 3 ani de zile, vor fi șterse;

IX. Terțe părți care au acces la datele cu caracter personal:

La datele cu caracter personal au acces terțe părți cu care noi lucrăm pentru că în final donația să poată fi efectuată și să ajungă în final la beneficiar. Pe baza contractului de prestări servicii între asociație și aceste terțe părți, acestea au obligația legală de a păstra securitatea datelor cu caracter personal accesate, vizualizate sau primite de la noi.

În acest sens, aceste terțe părti sunt:

1. Cabinetul de contabilitate – acesta are acces la datele cu caracter personal în vederea prelucrării juridice și documentelor fiscale aferente contabilității;
  2. Procesatori de plati online – acces la datele cu caracter personal au și procesatorii de plăți online: euplatesc.ro și PayPal, care facilitează efectuarea donațiilor online;
  3. Voluntarii asociației– acces la datele cu caracter personal au și voluntarii autorizați din cadrul asociației, în scopul supervizării donațiilor, sau a actualizării lor pe site. De asemenea, accesul se realizează și în vederea comunicării cu donatorii privind starea donației, direcționarea ei, completarea ei sau informarea asupra unor erori care pot apărea în timpul efectuării unei donații;
  4. Marketing: Facebook si Google Analytics

X. Obținerea consimțământului privind preluarea, prelucrarea, stocarea și folosirea datelor cu caracter personal:

Preluarea, prelucrarea, stocarea și folosirea datelor cu caracter personal se face doar după acordul expres din partea donatorului și beneficiarului. Acest acord expres se face de fiecare dată:

1) Un donator efectuează o donație online. Plasarea unei donații online pe site se poate face numai prin și după acceptarea ,,Termeni și conditii" ale acestui site, prin bifarea căsuței aferente la finalizarea unei donații;

2) Se face de fiecare dată când un donator efectuează o donație prin transfer bancar.

3) Se face de fiecare dată când donatorul completează adresa de email pentru abonarea la Newsletter;

4)  Se face de fiecare dată sub semnătură de către beneficiarii campaniilor de strângere de fonduri.

XI. Integritatea datelor cu caracter personal:

În vederea asigurării securității și integrității datelor cu caracter personal asociatia a intreprins următoarele măsuri:

1) Și-a instruit voluntarii privind securitatea și integritatea datelor cu caracter personal;

2) Și-a desemnat un responsabil cu protecția datelor cu caracter personal;

3) Toate contractele de prestări servicii cu firmele terțe care au acces la datele cu caracter personal, au fost completate prin acte adiționale conform cu noul regulament european GDPR;

4) Lucrăm cu o firmă de web development care ne asigură securitatea site-ului.

XII. Ștergerea datelor cu caracter personal:

1) Donatorii și beneficiarii pot cere ștergerea completă a datelor tale cu caracter personal din baza noastră de date, printr-o cerere scrisă trimisă pe email: 2021saveoursouls@gmail.com .

2) Operatorul nostru responsabil cu protecția datelor cu caracter personal se va ocupa de ștergerea lor, în maxim 5 zile lucrătoare de la primirea cererii prin email;

3) După ștergerea lor, vei primi din partea noastră, pe email confirmarea ștergerii datelor tale cu caracter personal.

4) Vom păstra dovada electronică de transmitere a retragerii acordului și răspunsurile între cele două părți.

5) După ștergerea datelor tale cu caracter personal, vom înștința procesatorii terți de acest lucru.

XIII. Retragerea consimțământului:

1) Retragerea consimțământului privind prelucrarea, stocarea și folosirea datelor cu caracter personal, presupune că în prima fază donatorul și / sau beneficiarul și-au dat acordul privind preluarea, prelucrarea, stocarea și folosirea lor;

2) În acest context, donatorul și / sau beneficiarul au dreptul să își retragă oricând consimțământul privind prelucrarea, stocarea și folosirea datelor tale cu caracter personal:

a) RETRAGEREA CONSIMȚĂMÂNTULUI PRIVIND ABONAREA LA NEWSLETTER

– Dacă te-ai abonat la Newsletter, te poți dezabona prin folosirea butonului ,,Dezabonare" din partea de jos a newsletter-ului;

– De asemenea, poți să ceri dezabonarea la Newsletter și printr-o cerere scrisă, trimisă pe email: 2021saveoursouls@gmail.com ;

b) RETRAGEREA CONSIMȚĂMÂNTULUI LA FORMULARELE DE CONTACT

– Dacă ne-ai trimis mesaj folosind formularul de contact de la meniul ,,Contact", toate datele cu caracter personal au fost colectate strict doar pentru a putea ști cine ești, pentru a putea primi mesajul de la tine și pentru a putea ulterior comunica cu tine;

– Prin introducerea acestor date cu caracter personal, ți-ai dat acordul / consimțământul în mod implicit ca noi să le putem prelua, și folosi în scopul mai sus amintit;

– Daca dorești să îți retragi acest acord / consimțământ, privind datele cu caracter personal preluate prin formularul de ,,Contact", sau ca acestea să fie șterse din baza noastră de date, poți face lucrul acesta prin email la adresa: 2021saveoursouls@gmail.com .

c) RETRAGEREA CONSIMȚĂMÂNTULUI LA PLASAREA UNEI DONAȚII PRIN ACCEPTAREA ,,TERMENI ȘI CONDIȚII"

– Dacă ai efectuat o donație online pe site prin card, prin PayPal, sau prin transfer bancar, în mod implicit ai fost de acord cu ,,Termenii și Condițiile" site-ului privind preluarea, prelucrarea, stocarea și folosirea datelor tale cu caracter personal;

– Poți să îți retragi acest consimțământ, printr-o cerere scrisă pe email. Operatorul nostru responsabil cu protecția datelor cu caracter personal va face lucrul acesta în maxim 5 zile lucrătoare, după care vei fi înștințat prin email.

d) RETRAGEREA CONSIMȚĂMÂNTULUI LA ÎNCHEIEREA UNUI CONTRACT DE SPONSORIZARE ȘI PUBLICAREA UNEI CAMPANII DE STRÂNGERE DE FONDURI

O campanie publică de străngere de fonduri se poate face numai dacă în prealabil beneficiarul a încheiat un contract de sponsorizare cu asociația, și implicit și-a dat acordul privind preluarea, prelucrarea și publicarea datelor cu caracter personal. În acest sens, beneficiarul poate solicita ștergerea datelor cu caracter personal atât în timpul desfășurării campaniei de strângere de fonduri cât și după finalizarea acesteia.

XIV. Procedura în cazul în care datele cu caracter personal au fost accesate de o persoana neautorizată

1) Dacă a avut loc o bresă de securitate informatică, atunci operatorul, responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal împreună cu terții responsabili cu protecția și securitatea sistemelor informatice, în cel mai scurt timp vor rezolva bresa de securitate informatică;

2) Responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul entității va evalua în cel mai scurt timp impactul asupra protecției datelor cu caracter personal;

3) Dacă este necesar, persoana sau persoanele vizate vor fi contactate și informate de problemele apărute;

4) De asemenea, în maxim 72 de ore va fi informată și autoritatea națională pentru protecția datelor cu caracter personal.

1) Pentru a personaliza conținutul și anunțurile;

2) Pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul pe site;

XVI. Fraudarea site-ului

Orice tentativă de a modifica conținutul siteului www.asociatia-sos.ro sau de a împiedica serverul pe care site-ul rulează să funcționeze optim va fi considerată tentativă de fraudare. Ne rezervăm dreptul de a acționa în judecată persoanele care încearcă sau reușesc să fraudeze site-ul nostru.